Proef de sfeer van Griekenland
Griekenland
Santorini- Santorini

Santorini is in tegenstelling tot veel andere Griekse eilanden een vulkanisch eiland. Hierdoor heeft het eiland een aparte geologische structuur. Het eiland is vrij klein, maar heeft enkele unieke kenmerken.

De hoofdstad van het eiland is Fira. In Fira en de andere plaatsen op het eiland kunt u voortreffelijk uit eten en het nachtleven is gevarieerd.

De vulkaan van het eiland is momenteel inactief. De binnenkant van de krater is daardoor te bezichtigen en is omringd door een indrukwekkend landschap. Enkele bekende badplaatsen van het eiland zijn Kamari en Perivolos. De stranden van het eiland liggen tussen de indrukwekkende kliffen van het eiland. De stranden varieren van kleur; van zwart, rood tot wit. Het is zeker een aanraden het eiland vanaf zee te bekijken. De ligging van de witte dorpen op de kliffen geeft van afstand een soort beeld dat de heuvels van het eiland met sneeuw bedekt zijn. Met de boot zijn ook enkele omliggende eilandjes te bezoeken.

Santorini is vooral bekend om haar adembenemende vergezichten. De beschreven bijzondere geografische kenmerken en de bebouwingen, door de eeuwen heen op de kliffen van het eiland, zorgen voor een werkelijk fantastisch uitzicht! Ook veel moderne hotels zijn op de heuvels gebouwd, geheel in de traditionele witte kleur.

Volledig genieten van Santorni vergt niet al te veel moeite. Neemt u tijdens de zonsondergang plaats op een van de vele terrassen van het eiland, met een betoverend uitzicht op de Middelandse Zee.


Accommodaties Santorini

The Esperas Traditional Houses

Het hotel complex is gebouwd op een clif met een adembenemend uitzicht op de vulkaan, de zee en natuurlijk de zonsondergang.

Anastasis Apartments

Op een van de beste locaties van Santorini ligt dit appartementen complex, met uitzicht over de Caldera.

Hotel Nikolas

Hotel Nikolas ligt in het traditionele dorp Karterados, op een paar minuten loopafstand van Fira.