Proef de sfeer van Griekenland
Griekenland
Athene- Athina

De hoofdstad van Griekenland is Athene. Athene is de bakermat van democratie en in deze oude stad is een kleine 40 procent van de Griekse bevolking woonachtig. Athene is een stad die tot ieders verbeelding spreekt, zeker na een bezoek aan deze metropool. Op de Plaka, een wijk waar mensen krioelen rond allerlei kleine winkeltjes zijn lijkt de stad wel een mierennest. Daartegenover staat de rust van de Oudgriekse beschaving.

Athene, genoemd naar de godin van de wijsheid Athena, is een stad met bijna 3,5 miljoen inwoners. Athene is een stad van tegenstellingen. De grote historische schatten zoals het Parthenon op de Akropolis worden afgewisseld met de huidige moderne ontwikkelingen. De Olympische Spelen hebben voor een grote opknapbeurt gezorgd. Dit is o.a. te merken aan de verbeteringen van de infrastructuur en het openbaar vervoer. Athene is erg goed te bereiken. Verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen vliegen meerdere malen per week op Athene. Vanaf het vliegveld verzorgt het metronet een ideale verbinding naar het centrum van de stad.

In de stad zijn vele restanten te vinden van de oude Griekse beschaving. De Akropolis is daar natuurlijk het bekendste voorbeeld van. Maar ook het oude Olympisch stadion, welke ooit gediend heeft als steengroeve, is bij de Olympische Spelen in haar oude staat hersteld.

Er zijn vele musea in de stad. Door de historische monumenten is Athene een openlucht museum te noemen. Een voorbeeld van een van de mooie musea in Athene is het Nationaal Archeologisch Museum. Het heeft een prachtige collectie die aansluit bij de vele bezienswaardigheden die u in de stad zelf kunt bezoeken.

In Athene is het niet alleen historie, musea en oude gebouwen. De Grieken houden van lekker eten, mooie wijnen en uitgaan. In de stad zijn dan ook talloze restaurants, bars en discotheken te vinden, die gekenmerkt worden door een Mediterrane sfeer.

Accommodaties Athene

Ava Luxury Hotel

Luxe, ruime appartementen en suites in Plaka, het meest prestigieuze en exclusieve gebied van Athene.

Hotel Achilleas

In het centrum van Athene aan Syntagma Square ligt dit kleine, gezellige hotel.

Hotel Metropolis

Vanuit de kamer ,van dit net gerenoveerde hotel, heeft u een prachtig uitzicht op de Acropolis.