Proef de sfeer van Griekenland
Griekenland
Peloponessos- Pelopónnisos

De Peloponnesos is het zuidelijkste gedeelte van het vaste land van Griekenland. Het gebied wordt gekenmerkt door een ruig landschap bestaande uit bergen en rotsen. De kusten van de Peloponnesos ogen echter mediterraan en hebben daardoor een ander karakter dan het binnenland. De Griekse Oudheid en de Griekse mythologie spelen een grote rol in het gebied. Er zijn vele belangrijke en kenmerkende opgravingen uit de voorchristelijke tijd te vinden.

Epidauros is zo’n opgraving die je niet mag missen! Het is een eeuwenoud theater waar in vroeger tijden Oudgriekse tragedies gespeeld werden. Wat het meest opvallend is aan het theater is de akoestiek. Waar je ook zit in het theater, of het aan de buitenste en hoogste ringen is of vlak aan de piste, overal kun je horen wat zich in het midden afspeelt alsof de acteurs naast je staan. Daarbij komt dat het een prachtig gaaf en goed bewaard gebleven bouwwerk is.

Mycene is een ander hoogtepunt. Letterlijk, want om deze opgraving te kunnen bekijken moet je eerst een forse bergbeklimming maken. In de Griekse Oudheid was Mycene een belangrijke stad. Het was een belangrijk cultureel en politiek centrum. De myceense cultuur wordt in verband gebracht met goud en met koning Agamemnon, die opperbevelhebber was tijdens een van de Trojaanse oorlogen. De restanten van de gouden periode zijn een indrukwekkende burcht en een paleis waarvan de ingang de beroemde Leeuwenpoort is.

De hoofdstad van de Peloponnesos is Patras, een grote havenstad. Patras telt vele monumentale bezienswaardigheden, maar is vooral ook modern. Vanaf Patras worden verschillende boottochten georganiseerd, evenals veerdiensten naar verschillende eilanden zoals Kreta.


Accommodaties Peloponessos

Camping Kato Alissos

Geniet van de griekse hospitaliteit. U zult een heerlijke ontspannen en gezellige vakantie hebben op camping Kato Alissos...

Camping Blue Dolphin

Met uitzicht op de Golf van Korinthe; Kaap Heras en de bergen van Geranio kunt u van een ontspannen vakantie genieten.

Appartementen Apollon Rio Patras

Alle appartementen zijn ruim, zonnig en hebben uitzicht op de zee.