Proef de sfeer van Griekenland
Griekenland
Griekse Vasteland

Het vasteland van Griekenland bungelt aan Europa en wordt omgeven door de Middellandse Zee (aan de zuidkust), de Egeïsche Zee (aan de oostkust) en de Ionische Zee (aan de westkust). Het vasteland van Griekenland is opgedeeld in 5 provincies.

De grootste provincie is Macedonië. Macedonië ligt in het noorden van Griekenland. De hoofdstad van deze provincie is Thessaloniki. Thessaloniki is de tweede grootste stad van Griekenland. De stad heeft een groot aantal monumentale bezienswaardigheden. De stad was ooit een van de centrale steden in het Byzantijnse Rijk, vandaar dat er vele Byzantijnse gebouwen, kerken en kloosters te vinden zijn in en rondom Thessaloniki. Omdat Thessaloniki haar eigen luchthaven heeft, is Macedonië zeer gemakkelijk te bereiken. Macedonië heeft eigenlijk alles. Van woeste bergen tot dromerige mediterrane stranden, cultuur uit verschillende tijdperken en prachtige natuur.

Een gebied dat zeker de moeite waard is om te bezoeken is het gebied rond Kalambaka. Kalambaka ligt in de provincie Thessalië. Bij Kalambaka ligt het Meteora gebied. In dit gebied zijn kloosters gebouwd op indrukwekkende rotsformaties. Je kunt de kloosters bezoeken. Let er echter op dat dat niet op àlle tijdstippen kan, omdat sommige kloosters nog bewoond zijn. Het gebied is prachtig en staat garant voor stevige wandelingen.

Het zuidelijkste gedeelte van het Griekse vasteland is Sterea Ellada (Centraal Griekenland). De hoofdstad van Griekenland, Athene, ligt in deze provincie. Sterea Ellada biedt vele ruïnes en andere overblijfselen uit de Griekse oudheid. De plaats Arahova is een bekende plaats omdat zij dichtbij ‘het Orakel van Delphi’ ligt en vlakbij de berg Parnassos. De Sterea Ellada is zeer bergachtig. Het gebied is echter niet alleen ruig, aan de kust zijn vele rustige stranden te vinden en verlaten baaien.


Accommodaties Griekse Vasteland

Appartement Mandi

Het appartement ligt op een berg met uitzicht over een vallei en de Saronische golf. Er is veel ruimte met olijfbomen en fruitbomen.