Proef de sfeer van Griekenland
Griekenland
Ionische Eilanden- Ionia Nisia

De Ionische eilanden zijn over Corfu, Lefkas, Kefalonia, Kythira, Zakinthos, Ithaki en Paxos. Ze liggen aan de westkant van het Griekse vasteland. De eilanden zijn qua toeristenstromen en vegetatie anders dan de andere Griekse eilanden: ze zijn groener en rustiger.

Het grootste en meest Noordelijke eiland is Corfu. Corfu is een bekende vakantiebestemming, omdat het voor zonnig is, mooie natuur heeft en een walhalla is voor watersporters. Het noordelijke gedeelte van het eiland is bergachtig, het middelste gedeelte is heuvelachtig en het zuidelijke gedeelte is laag, met een vegetatie van olijfbomen en cipressen. Op Corfu zijn niet zoveel Oudgriekse opgravingen. Toch is er wua cultuur wel wat te beleven. Sissi (de vroegere keizerin van Oostenrijk en Hongarije) heeft er een paleis laten bouwen. Dit prachtige paleis, het Achilleion Paleis, kun je iedere dag van de week bezoeken.

Zakynthos is vooral bekend om de bijzondere natuur van het eiland. Het eiland bestaat hoofdzakelijk uit kalksteen. Dit heeft door duizenden jaren van erosie geresulteerd in prachtige rotspartijen aan de kust. Ook zijn er mooie grotten te bezoeken op het eiland bij Aspros Vrahos. Vanzelfsprekend zijn de strandmogelijkheden eindeloos. Je kunt op het eiland goed zeilen en surfen en van de andere geneugten genieten die bij een heerlijke vakantie horen. De stranden van het eiland liggen soms wat afgelegen, maar juist daardoor zijn ze uniek. De populatie van de Caretta Schildpad is beschermd. De wateren rond het eiland zijn een van de laatste plekken in Europa waar dit bijzondere dier een ongestoort leven kan leiden. Het is mogelijk dat u het dier op een verlaten strand spot, maar beter is een excursie te boeken op van één lokale vissersboten. Op het eiland leven vele vogelsoorten en in de lente is het eiland bedekt met veel bloemenpracht.


Accommodaties Ionische Eilanden

AnnaMaria Studios

Appartementen complex op Corfu 40m van het strand en 20km van Corfu-stad.

Villa Sophia

De villa ligt hoog op het perceel en heeft als voordeel een weids uitzicht over de omgeving en totale privacy.

Hotel Vanessa

Het Hotel met zijn prachtige traditionele architectuur ontwerp, grote kamers en tropische tuin bevindt zich vlak bij de ruime zandstranden.