Proef de sfeer van Griekenland
Griekenland
Kreta- Kriti

Kreta is het grootste van de Griekse eilanden en is het op vijf na grootste eiland van de Middellandse Zee. Kreta is 260 kilmeter en de breedte varieert van 12 kilmeter tot 60 kilometer. Kreta is zeer bergachtig. Met 2450 meter is de Psiloritis de hoogste top. Kreta is vooral bekend om haar zonovergoten stranden en uitgaanscentra. Echter, ook voor avontuurlijke wandelingen en mountainbike tochten is het eiland geschikt.

Door het ruige berglandschap lopen vele kloven. De bekendste hiervan is de Samaria Kloof. Een 6 uur durende wandeling die begint boven op een berg en loopt tot aan het strand. De noordkant van het eiland is zeer toeristisch. Je kunt hier kiezel- of zandstranden vinden. De zuidkant van het eiland wordt vooral gekenmerkt door steile rotsformaties die uit de zee lijken te rijzen. Dit minder toegankelijke gedeelte is veel rustiger wat betreft toerisme. Je kunt hier zelfs nog wat verlaten strandjes vinden!

Ook qua cultuur is er wat te beleven op Kreta. In de Oudgriekse tijd was er op het eiland de Mino√Įsche cultuur. Knossos is de plek waar deze opgravingen te bewonderen zijn. Nu een gerestaureerde opgraving, toen een bloeiend imperium.

De hoofdstad van Kreta is Heraklion (of Iraklion). Omdat Kreta’s grootste luchthaven naast deze stad ligt, is dit vaak de plaats van aankomst voor de meeste toeristen. In Heraklion is een groot archeologisch museum, maar het staat ook bekend om haar leuke restaurantjes en taveernes waar je heerlijk kunt eten en drinken. Andere bekende en toeristische stadjes zijn Chersonissos, Malia, Rethymnon en Agios Nikolaos. Tot in de vroege uurtjes kun je je hier heerlijk in het uitgaansleven laten meeslepen!

Accommodaties Kreta

Knossos Appartmenten

Enkele kilometers buiten Heraklion vindt u in Karteros de gezellige en knusse appartementen.

Studio's Petres

Op dit unieke, rustige plekje ben je nog echt onder de Grieken!

Appartementen Marilisa

Marilisa appartementen liggen aan de hoofdstraat van Kokkini Hani Kreta, 50 meter van een mooi zand strand.