Proef de sfeer van Griekenland
Griekenland
Rhodos- Rodos

Rhodos is een eiland dat al sinds geruime tijd beschaving kent. De stad Rodos is gebouwd op het noordelijkste puntje van het eiland. De stad wordt beschouwd als één van de mooiste steden van het Middellandse Zee gebied. Dit komt door het historische karakter van de stad. Omdat het eiland in de loop der tijd onder het bewind heeft gestaan van verschillende landen, zijn er verschillende bouwstijlen te vinden op het eiland. De stad bestaat uit twee delen, de middeleeuwse stad en de nieuwe stad. Het oude gedeelte van de stad heeft smalle straatjes en hoge gebouwen. Er zijn vele restanten uit de Oudgriekse periode te vinden zoals een amfitheater en een tempel van Aphrodite.

Naast cultuur is er ook prachtige natuur op Rhodos. Je zou het niet verwachten (bij Rhodos denk je wellicht eerder aan droogte), maar Rhodos is vrij groen en de heuvels zijn bedekt met bos. De Vlindervallei is een vallei waar van juli tot augustus duizenden vlinders rondfladderen. De vlinder die je hier het vaakst zult treffen is de gestippelde harlekijn. De vallei is dichtbebost en er stroomt een beekje door de vallei.

Natuurlijk zijn er ook prachtige stranden op Rhodos. Vooral aan de oostkust van het eiland zijn vele toeristische badplaatsen te vinden. Prsonisi is een mooi zandstrand op Rhodos. Mensen die van surf- of zeilsport houden kunnen zich hier naar hartelust uitleven.


Accommodaties Rhodos

Aparthotel Blue Eyes

Het hotel is centraal gelegen in Ixia vlak bij de rastaurants en het strand.

Villa Jenny

Luxe villa, studio en bungalow met zwembad, 1km vanaf het strand en vlak bij Lindos.

Hotel Appartement Eva

Vanaf het hotel is het 10 minuten lopen naar het centrum van Rhodos, de zandstranden, winkels en restaurants.